Digitális kamera

1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
32
33
  

Teljes vagyis Full HD felbontás, mely 1080 képpontos horizontális 1920 képpontos vertikális felbontású képet jelent. Az elnevezésben a „p” pedig a progresszív megjelenítési módra utal.

Olyan Ethernet hálózati szabvány, mely 10 Mbps sebességű adatkapcsolatot tesz lehetővé. Az ilyen hálózatok rendszerint RJ45 csatlakozókat CAT 5 kábelezést használnak

Olyan Ethernet hálózati szabvány, mely 10 Mbps sebességű adatkapcsolatot tesz lehetővé. Az ilyen hálózatok rendszerint RJ45 csatlakozókat CAT 5 kábelezést használnak

Képalkotó rendszer melyet elsősorban digitális kamerákban használnak. A 3CCD megoldás három különálló CCD érzékelőt használ a három alapszín (vörös, kék, zöld) érzékelésére. Ehhez egy speciális prizma szétbontja témáról beérkező fényt az al

A Panasonic által kifejlesztett képérzékelő rendszer, mely a 3CCD –hez hasonlóan a beérkező fényt dikroitikus prizmák segítségével három alapszínre bontják, melyek külön MOS érzékelőkhöz kerülnek.

A 4Kx2K kifejezés 4098x2160 képpontos úgynevezett szuper HD felbontásra utal, melyek jelenleg (2010) még csak nagyon ritkán és speciális helyeken bukkannak fel. Összehasonlítás képpen a Full-HD 1920x1080 képpont.

A 720p egy digitális televíziózásban használt kategória rövidítése. A 720-as szám a vízszintes sorok számát jelöli a „p” pedig a progresszív képalkotási (progressive scan) módra utal. Általánosan 1280x720 pixeles videófelbontást értünk rajta.

802.11a 5 GHz-es sávban, 54 Mbit/s-os vezeték nélküli Ethernet átvitel 802.11b 11 Mbit/s-os vezeték nélküli Ethernet átvitel 2,4 Ghz-en 802.11g 54 Mbit/s-os vezeték nélküli Ethernet átvitel 2,4 Ghz-en 802.11n 100 Mbit/s-os Ethernet átvitel

A Wi-Fi szabvány egyik alap változata, mely több kommunikációs csatornát, nagyobb sebességet (54 Mbps), és kevesebb interferenciát kínál, mint más protokolok, azonban még mindig nem terjedt el. A \"b\" és \"g\" változatokkal szempen ez 5 GHz-en kommunikál

Olyan vezeték nélküli eszközre utal, mely mindhárom ma (2006) használatos és szabványos Wi-Fi kommunikációs eljárást használja. Egyre több notebookban találkozhatunk ilyen adapterrel.

A Wi-Fi szabvány egyik legelterjedtebb változata, melynek sebessége 11 Mbps hatósugara azonban jóval nagyobb mint a 802.11a szabványnak, valamint olcsóbb a mûködtetése is. A "b" változat 2.4 GHz-es frekvenciatartományban működik.

Az eredeti Wi-Fi szabvány újabb és gyorsabb változata, mely felépítésében nagyon hasonló a korábbi 802.11b szabványhoz azonban lényegesen nagyobb a sebessége (54 Mbps) hatósugara megegyezik a 802.11b változattal....

Az eredeti WPA hálózati biztonsági protokol továbbfejlesztett változata, mely a teljes 802.11i szabványra épül. Új titkosítási és biztonsági eljárásaival nagyobb biztonságot nyújt, mint a WEP vagy a WPA.

A PoE rendszerben egy hálózati eszköz a tápellátását az Ethernet adat hálózatból nyeri. Ehhez erre alkalmas rendszer, és hálózati környezet is szükséges, minimum Cat 5 kábelezéssel...

Olyan speciális elektronikus áramkör, mely képes a folytonos, vagyis analóg jelek, digitális jelekké való átalakítására.

Normál ceruzaelem. 50.5 mm hoszzú és 14.5 mm széles áramforrások, melyek léteznek egyszerhasználatos és újratölthető akkumulátor formájában is.

Mini ceruzaelem. 44.5 x 10.5 mm-es méretekkel rendelkező áramforrások, melyek léteznek egyszer használatos illetve újratölthető változatban is.

Az Active Body Control rövidítése. A karosszéria dőlését mérséklő, illetve megakadályozó aktív felfüggesztési rendszer. Elsősorban a Mercedes AG autóiban találhatjuk meg. (A-osztály, rénszarvas teszt: emlékezetes botlás!)

Blokkolásgátló, az Anti Blocking System rövidítése. Megakadályozza a kerekek blokkolását fékezésnél, elősegítve azt, hogy az autó kormányozható maradjon.

Távolságtartó tempomat, az Adaptive Cruise Control rövidítése. A sebességtartó automata továbbfejlesztett változata, amely tartja az előttünk haladó autótól előre beállított követési távolságot.

Automatic Document Feeder. Automatikus (eredeti Lap Adagoló a másológépeken) szkenner-nyomtató kombinációkon, rendszerint az eredetit forgatni is képes ún. Duplex behúzó neve.

Asymmetric Digital Subscriber Line. Nagysebességű digitális adatátviteli technológia, ahol a feltöltési sebesség alacsonyabb a letöltési sebességnél – aszimmetrikus sebesség.

Olyan automatikus sorozat felvételi mód, ahol a fényképezőgép automatikusan többféle epxozíciójú felvételt készít sorozatban a fényméréssel meghatározott megvilágítási értékből kiindulva...

Automatikus élességállító rendszer. A kamera azon képessége, hogy a téma élességét automatikusan betudja álltani. Az egyszerűbb gépek erre a célra az objektíven kívül működő infravörös távmérőt alkalmaznak.