PDA

1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
21
22
  

Application Programming Interface, alkalmazói program interfész

A kipörgésgátló, az Anti Slide Control rövidítése. Megakadályozza a hajtott kerekek kipörgését, javítva ezzel az autó irányíthatóságát. Elsősorban rossz tapadási viszonyok esetén jön jól.

Az ASF a Microsoft által kifejleszett audio/video formátum, elsõsorban médiafolyamokhoz. A formátum nem határozza meg a tartalom kódolását, hanem a video/audio folyam szerkezetét határozza meg.

Olyan integrált áramkör, melyet kifejezetten egy adott feladat vagy feladatkör elvégzésére terveztek, nem általános számítási feladatok elvégzésére.

A rövidítés jelenthet alkalmazásszolgáltatót is, azonban egyéb környezetben az ASP rövidítés egyben az Active Server Pages rövidítése, mely aktív szerver oldali lapokat jelent.

Az AVRCP rendszer egységes interfészt teremt a TV-k, Hi-Fi eszközök, mobiltelefonok, és más hasonló eszközök irányításához bluetooth kapcsolaton keresztül. ..

Összkerékhajtás. A négykerékhajtás elsősorban terepjárókra jellemző, hiszen rossz útviszonyok között ez elengedhetetlen, illetve egyes nagyteljesítményű autóknál, ahol két kerék már csak bajosan tudja útra vinni a motor erejét.

Használati jog (bérlet) egy hálózati számítógépen; saját felhasználói azonosító, jelszó, tárolóterület és (általában) egy e-mail postafiók tartozik hozzá

Az Adobe Flash rendszerek script nyelve , mely az ECMAScript specifikációra épül, melyet gyakran Java Script -ként is emlegetnek. Habár elsődlegesen Flash platformon használják egyes adatbázis alkalmazások is használják...

Az OLED vagyis szerves dióda alapú kijelzők olyan változata amely TFT mátrixhoz lett kapcsolva. Az ilyen TFT alapú aktív mátrixos kijelzőket hordozható médialejátszókban és más mobil eszközökben használják.

A Microsoft által kifejlesztett adat szinkronizációs program, mely lehetővé teszi a mobil eszközökön tárolt ( PDA , telefon, stb.) bizonyos információk, számítógépekkel történő szinkronizálását.

Közvetlen hálózati kapcsolat két számítógép közt. Így vezeték nélküli kapcsolat segítségével AP nélkül, összekapcsolódhat két számítógép.

Cím. Alapjában véve háromféle cím használatos az Interneten: a levelezési cím (e-mail address), az IP, internet vagy Internet cím és a hardver vagy MAC cím.

E-mail kliensek egyik funkciója, mellyel leggyakoribb levelezõpartnereink elektronikus postacímeit tarthatjuk nyilván egy-egy könnyen megjegyezhetõ és beírható becenév alatt.

A címsín és a címsínen haladó információk felelnek azért hogy az adatok a belső adatsíneken a megfelelő helyre legyenek irányítva.

Az Adobe cég által több operációs rendszerre is kifejlesztett freeware program PDF állományok nézegetésére és nyomtatására, mely újabban a Web-kliensekbe is integrálható.

Egy az Adobe cég által fejlesztett multimédiás technológia, mely az interneten az egyik legnépszerűbb módja interaktív, animációs weblapok és komponensek készítéséhez. Sokszor használják bannerekhez, weblapkomponensekhez, videók weblapokba ágyazásáho

Az A2DP definiálja a jó minőségű hanganyagok ( monó vagy stereo ) továbbításának módját bluetooth kapcsolaton keresztül. Például egy mobiltelefonról egy bluetooth-os stereo headset-re.

Légrugózás, Mercedes-Benz használja. A légrugózás lényege: a futóműben egy gázzal töltött tartály található, amelynek segítségével könnyebben lehet a különböző karakterű csillapításokat állítani, természetesen a komfort szolgálatában.

Olyan kiszolgáló-program, amelyik nagy erôforrás-igényes alkalmazásokat oszt meg számos kliens között.

Lásd: Alkalmazás szerver

Az Archie lényegében az Internetet átszelõ adatbázis, amely az egész hálózaton fellelhetõ, és anoním FTP-vel hozzáférhetõ állományokról szolgáltat információkat. Rendszeresen felkeresi az ilyen lelõhelyeket, bejelentkezik.

Megjelenítők illetve képi anyagok (álló/mozgó) oldalhosszúságainak aránya, melyet rendszerint egy matematikai arányszám formájában adnak meg. Az aránymutató a szélesség arányát adja meg a magassághoz képest.

Lásd: Asszinkron adatátviteli mód.