PDA

1
2
...
14
15
16
17
18
19
20
21
22

Olyan folyamatos adatfolyam, mely valamilyen multimédiás tartalommal rendelkezik és a letöltés közben tudjuk nézni, vagy hallgatni az érkező tartalmat.

Közismert nevén program. A számítógépek kézzel közvetlenül meg nem fogható részeinek gyûjtõneve. A szoftver önmagában nem képes létezni, hanem mindig valamilyen hardvereszközön kerül tárolásra a számítógép által történõ feldolgozásig.

Olyan rendszerint az interneten (felhő/cloud) található alkalmazásra, illetve szolgáltatásra utal mely nem a helyi számítógépünk erőforrásait használja. Az adatokat feldolgozó alkalmazások az interneten vannak, a helyben csak egy kicsi, kliens p

Adatsínek vagy más kommunikációs csatornák elméleti adatáteresztő képessége. A sávszélesség a csatornán egy adott időegység alatt átvihető adat mennyisége és az időegység hányadosa adja, és bájt/másodpercben ( bps )szokás megadni

A sín a számítástechnikában egy rendszerint több szálból álló szabványosított vezetékrendszerre utal, mely lehetővé teszi az adatok áramlását a számítógép belső részei vagy különböző számítógépek közt. Többféle sínt különböztetünk meg...

Olyan lehetőség melynek segítségével fizikailag távoli helyről is képesek vagyunk elérni és használni digitális információt, vagy akár a teljes számítógépet illetve egyes funkcióit illetve bizonyos programokat irányítani tudunk.

Új vagy jelentősen továbbfejlesztett változata egy már létező alkalmazásnak, melyet rendszerint a fő verziószám növekedése is jelez.

Olyan adat transzformációs, átviteli esetleg tömörítési eljárás, amely garantálja az eredeti információfolyam teljes és tökéletes visszaállíthatóságát illetve megőrzését.

Olyan tömörítési eljárás, ahol a tömörített adatfolyamból teljes egészében, maradéktalanul visszaállítható az eredeti információ, torzulások és elhagyások nélkül. Ilyen például a RAW állományformátum, de a ZIP, ACE tömörített állományok is ide tartoznak..

A HTML nyelv XML kompatibilis változata, melyben a szigorúbb formai és szintaktikai elvárások miatt könnyebb több eszközzel is kompatibilis oldalakat készíteni.