PDA

1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
21
22
  

Az AGPS jelentősen javítja a GPS vevők teljesítményét, mivel akár a teljes navigációs valamint kiegészítő és pontosító információkat nem közvetlenül műholdról, hanem helyi adóhálózaton keresztül, egy szerver közbeiktatásával részlegese

Olyan adatátviteli mód, amikor a két kommunikáló fél nem használ külön idõzítõ jelet, ellentétben a szinkron átvitellel. Éppen ezért szükséges az átvitt adatok közé olyan információ elhelyezése, amely megmondja a vevõnek, hogy hol kezdõ

Szabványosított aszinkron multiplexelési és kapcsolási technológia, Gigabit/s átviteli sebességű, kis késleltetésű hálózati információ továbbításra.

Elektronikus levélhez csatolt melléklet (formázott szöveg, kép, hang, program stb.); az Interneten leggyakrabban MIME kódolással, ASCII file-ként kerül továbbításra a levelezõ rendszerben, és a mellékletek kezelésére felkészített e-mail kliens kell h

Kézzel is kapcsolható automataváltó, a nevet a Chrysler használja. A kézzel is kapcsolható automataváltók esetében a fokozatot nem csak az automatika, hanem a vezető is kiválaszthatja, akár a kormányról vezérelve is.

Byte - 8 bit. Számítógépes tárolási egység.

Business To Consumer, az üzleti szektor és magánszemélyek közti elektronikus ügyletek

Vészfék-fékasszisztens, a Brake Assist rövidítése. A rendszer felismeri, ha a sofőr vészfékezést hajt végre, ilyenkor pedig a pedálerőtől függetlenül automatikusan aktiválja a legnagyobb elérhető fékhatást.

Egy elsősorban az autós rendszerek hangzását javító eljárás, mely magában foglalja a BBE ViVA és BBE MP eljárásokat valamint egyéb ehhez az akusztikailag rossz és zajos környezethez fejlesztett rendszereket is tartalmaz.

Egy elsősorban az autós rendszerek hangzását javító eljárás, mely magában foglalja a BBE ViVA és BBE MP eljárásokat valamint egyéb ehhez az akusztikailag rossz és zajos környezethez fejlesztett rendszereket is tartalmaz.

Bitmap - állományformátum raszteres képeknek. Egy igen régi és elterjedt képformátum, melyet a legtöbb számítógépes program képes kezelni.

Beginning Of File, állomány kezdete

Business Software Alliance

A számítástechnikában a benchmark kifejezés olyan teljesítmény tesztelési eljárásra utal ahol egy vagy több program futtatásával relatív teljesítmény információkat kapunk az adott gép vagy egyes elemeinek teljesítményeről, képességeiről.

Fényszórótípus, amikor a tompított és a távolsági fény is xenon. A xenon egy kékes fényű gázkisüléses izzó, amely a hagyományos halogénizzóknál jobb látási viszonyokat biztosít éjszaka.

Egy olyan vezeték nélküli kommunikációra alkalmas eszközt takar, melyen küldhetünk e-mailt, telefonálhatunk, böngészhetünk a neten. A legtöbb ilyen eszköznek teljes QWERTY billentyûzete van és képességükben valamint felépítésükben inkább egyfajta PDA-k.

A Bluetooth egy rövid távú vezeték nélküli kommunikációs szabvány, melyet rendszerint telekommunikációs eszközök használnak az egymás közti, valamint számítógépekkel, PDA-kal és más a szabványnak megfelelõ kommunikációra képes eszközzel.

(Legtöbbször kijelző nélküli) GPS vevőegység, mely a műholdak jeléből származó navigációs adatpokat (pozíció, sebesség, idő és pontosság) bluetooth kapcsolaton keresztül továbbítja a feldolgozó számítógépbe, mobiltelefonba vagy P

byte per inch, byte/hüvelyk

A sín a számítástechnikában egy rendszerint több szálból álló szabványosított vezetékrendszerre utal, mely lehetővé teszi az adatok áramlását a számítógép belső részei vagy különböző számítógépek közt. Többféle sínt különböztetünk meg...

Consumer To Administration, magánszemélyek és közigazgatás közti elektronikus ügyletek

Computer Aided Design, számítógéppel támogatott tervezés

Computer Aided Engineering, számítógéppel segített mérnöki munka

A CCD képérzékelőkben a beérkező fotonok hatására kötések szakadnak fel az érzékelő felület kristályaiban, melynek hatására a beérkező fénnyel arányos töltés indukálódik a speciális kondenzátor hálóban...