PDA

1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
21
22
  

Az EPEAT egy független szervezet, mely segít a számítástechnikai termékek környezetre gyakorolt káros hatásának objektív összemérésében.Mind a 23 kötelező kritériumot és a választható feltételek 75%-át kielégítő termékek nyerik el az EPEAT Gold

Elektromosan programozható nem illanó memória, ami az áramellátás megszakítása után is megtartja tartalmát. Programozása elektronikussan történik, törléséhez meghatározott hullámhosszú UV fényre van szükség.

Az ESP vagyis a menetstabilizáló elektronika, az Electronic Stability Program rövidítése. A fékek és a motor erejének összehangolásával biztonságosabbá, könnyebben kezelhetővé teszi az autó viselkedését határhelyzetben. Használata egyre elterjedtebb.

Az Opel félautomata váltójának neve.

Olyan bővített üzenetküldő szolgáltatás, melyet az Alcatel, Ericsson, Motorola és a Siemens mutatott be 2001 nyarán. Az SMS bővítménye, formázott szöveg, ikonok, hangok, animációk csatolhatók az üzenethez. A rendszer akár 17 hagyományos SMS

Frequently Asked Questions - kérdés/felelet - magyarázat-gyûjtemény (gyakran feltett kérdések) használati utasításhoz hasonló, népszerû magyarázati módszer, tartalmukat csoportosítják, és a feliratkozottaknak körlevél formában megküldik.

Eredetileg DOS operációs rendszerek alatt használt állományrendszer, melyet később a Windows is használt. Híresen lassú és megbízhatatlan, rossz a hibatűrése, és meglehetősen helypazarló. Legnépszerűbb változata a FAT 16...

A korábbi FAT16 állományrendszer 32 bites kiterjesztése, mely átlépi a FAT16 korlátait és akár maximálisan 2 TB -os partíciók kezelésére is képes. Napjainkban legtöbbször SDHC illetve 2 GB feletti tárolókapacitással rendelkező memóriakártyáknál haszn

Egy fejlett általánosan használt nyílt forráskódú veszteségmentes audio tömörítést használó állományformátum. Az FLAC úgy csökkent az állományméretet, hogy közben nem áldozza fel az eredeti hanganyag minoségét, mint például az MP3…

Az internetes Adobe Flash alapú videó állományok formátuma. A legújabb FLV és Flash videó változatok már H.264-es és AAC hangformátumokat is támogatnak. Az FLV videók beágyazhatók SWF állományokba.

A FOMA a hivatalos rövidítése és márkaneve az NTT DoCoMo 3G szolgáltatásának. A FOMA volt a világ első W-CDMA rendszere melyet 2001-ben indítottak.

Közvetlen befecskendezéses benzinmotor, a Fuel Stratified Injection rövidítése. A jelöléssel a Volkswagen-konszernhez tartozó márkáknál találkozhatunk.

FTP vagyis File Transfer Protocol egy általánosan elterjedt kommunikációs protokol fileok átvitelére bármely TCP/IP alapú kommunikációt támogató hálózaton, legyen szó akár belső hálózatról vagy az Internetről.

FireWire egy nagysebességû adatátviteli szabvány, melynek jelenleg két sebesség változata létezik. A korábbi 400 Mb/s-os sebességre volt képes, míg az újabb már 800 Mb/s sebességre képes.

Olyan szoftveres és/vagy hardveres technika, amellyel az intézmények a helyi hálózatukat megvédhetik a külsõ hálózatról (jellemzõen az Internetrõl) érkezõ betörések ellen, a bejövõ és kimenõ adatforgalom figyelésével, megszûrésével és korlátozásával.

Egy az Adobe cég által fejlesztett multimédiás technológia, mely az interneten az egyik legnépszerűbb módja interaktív, animációs weblapok és komponensek készítéséhez. Sokszor használják bannerekhez, weblapkomponensekhez, videók weblapokba ágyazásáho

Az internetes Adobe Flash alapú videó állományok formátuma. A legújabb FLV és Flash videó változatok már H.264-es és AAC hangformátumokat is támogatnak. Az FLV videók beágyazhatók SWF állományokba.

Maga a Flash memória önmagában egy gyüjtõnév, mivel igen sok különbözõ technológia létezik amikre Flash technológiaként hivatkoznak. Speciálisan módosított és továbbfejlesztett EEPROM memória.

Az Opel ülésvariálási rendszerének neve, melyet jelenleg a Merivánál és a Zafiránál használnak.

Egy fejlett általánosan használt nyílt forráskódú veszteségmentes audio tömörítést használó állományformátum. Az FLAC úgy csökkent az állományméretet, hogy közben nem áldozza fel az eredeti hanganyag minőségét, mint például az MP3…

Ground Based Augmentation System. Földi telepítésű kiegészítő rendszer. A GPS rendszer pontosságát növelő DGPS megoldás ahol a korrekciós adatokat földi sugárzással juttatják el a GPS vevőkhöz.

Egy gigabyte, 1024 megabyte, mely 1,073 741 824 byte adatnak felel meg.

Gigahertz, 1000 megahertz, vagyis egymilliárd hertz.

Globálnájá Navigációnnájá Szputnyikovájá Szisztyémá.Az amerikai NAVSTAR GPS rendszerhez hasonló szovjet/orosz GNSS rendszer.