Tudnivalók a szótárról

A www.itszotar.hu oldal évekkel ezelőtt azért jött létre, hogy segítsen mindenki számára érthetőbbé tenni napjaink egyre bonyolultabb technikai eszközeit. Számtalan esetben bőséges információt találunk egy TV-ről, laptopról, vagy más elektronikai eszközről de sajnos az adatlapok tele vannak szakmai és sokszor a laikus számára megtévesztő kifejezésekkel. Ebben a homályos helyzetben nyújt segítséget az IT-Szótár.hu oldal.

A rendszerünk jelenleg fejlesztés/átalakítás alatt áll. Az ebből fakadó kellemetlenségekért elnézést kérünk. Ez természetesen nem befolyásolja a szócikkek tartalmátSzótár szolgáltatás

szócikkek, magyarázatok bármelyik weblaphoz, egyszerűen, gyorsan...A szótár szolgáltatás bármilyen oldal szöveges tartalmát képes felruházni például az www.itextreme.hu-n is látható formában, gyors, buborékban megjelenő magyarázatokkal, minden elképzelhető technikai kifejezésre, rövidítésre vonatkozóan. Ennek előnye hogy úgy kaphat segítséget a látogató, hogy nem kell elkattintania az oldalról, ha kíváncsi valamilyen kifejezés rövid magyarázatára. A megjelölt szavakra kattintva pedig a részletes leírások jelennek meg egy külön lapon megnyitva a www.itszotar.hu oda tartozó bejegyzését. Erre azért is van szükség, mivel esetenként akár több ezer karakteres is lehet egy teljes magyarázat. Ez az általunk kifejlesztett automatikusan befűzhető, buborék magyarázatokat adó rendszer sokkal hatékonyabb segítséget ad az oldal látogató számára a technikai tartalmú oldalak, szövegek megértésében, mint bármilyen külön kialakított kislexikon, kisokos, vagy egyéb magyarázó rendszer!

A szolgáltatás keretén belül a teljes lexikon tartalom végig marad az ITszotar.hu adatbázisában, az IT-Extreme szerverén. A megrendelő szerverére, az adott oldalba beépítendő programrészleten kívül, mindössze a szócikkek listája kerül letöltésre. Így az adott portál működése nem lassul, valamint a két server közti adatforgalom is minimálisra csökken, hiszen az összehasonlítást automatikusan mindig a helyi szerver végzi és csak a szükséges néhány száz karakteres tartalmat kéri át a lexikon adatbázisából. Annak, hogy mindig egy központi adatbázisból kéri le a megrendelő oldala a magyarázatokat megvan azaz előnye is, hogy a tartalmi bővítések, új bejegyzések automatikusan használatba kerülnek, (amint frissül a megrendelő szerverén lévő szócikk lista) és nem kell adatbázis szinkronizációval bajlódni.

A szolgáltatás tetszőleges időtartamra igénybe vehető.
Az ára egy éves vagy annál hosszabb megrendelési idő esetén: 10 000 Ft + ÁFA havonta
Ehhez még egy egyszeri belépési költség társul, mely mindössze: 30 000 Ft ÁFA

Technikai tudnivalók:

  • A megrendelő weblapjába az általunk szolgáltatott kész kódrészletet (melynek része az automatikus összehasonlító rendszer ami a szócikkek befűzését végzi) be kell építeni.
  • A megrendelő lapján megjelenő buborék magyarázatok stílusa, színei, megjelenése teljes egészében testre szabható, az adott portál stílusához igazítható (CSS sablonnal).
  • A rendszer PHP, MySQL alapú, így egy PHP alapú oldalba akár fél óra alatt is beépíthető (ez változhat az egyes oldalmotorok sajátosságaitól függően), de illeszthető más rendszerekhez is.


További információkért illetve a szolgáltatás megrendeléséhez az itszotar@itextreme.hue-mail címen veheti fel velünk a kapcsolatot.