Server

1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
18
19
  

A számítástechnikában a RAR jelenleg (2008) is az egyik legnépszerűbb archiválási állományformátum, mely támogatja az adatok tömörítését, hibajavítást és a több részre történő darabolást is. A formátumot Eugene Roshal fejlesztette ki.

Olyan Ethernet hálózati szabvány, mely 10 Mbps sebességű adatkapcsolatot tesz lehetővé. Az ilyen hálózatok rendszerint RJ45 csatlakozókat CAT 5 kábelezést használnak

Olyan Ethernet hálózati szabvány, mely 10 Mbps sebességű adatkapcsolatot tesz lehetővé. Az ilyen hálózatok rendszerint RJ45 csatlakozókat CAT 5 kábelezést használnak

A 4Kx2K kifejezés 4098x2160 képpontos úgynevezett szuper HD felbontásra utal, melyek jelenleg (2010) még csak nagyon ritkán és speciális helyeken bukkannak fel. Összehasonlítás képpen a Full-HD 1920x1080 képpont.

A Wi-Fi szabvány egyik alap változata, mely több kommunikációs csatornát, nagyobb sebességet (54 Mbps), és kevesebb interferenciát kínál, mint más protokolok, azonban még mindig nem terjedt el. A \"b\" és \"g\" változatokkal szempen ez 5 GHz-en kommunikál

Olyan vezeték nélküli eszközre utal, mely mindhárom ma (2006) használatos és szabványos Wi-Fi kommunikációs eljárást használja. Egyre több notebookban találkozhatunk ilyen adapterrel.

A Wi-Fi szabvány egyik legelterjedtebb változata, melynek sebessége 11 Mbps hatósugara azonban jóval nagyobb mint a 802.11a szabványnak, valamint olcsóbb a mûködtetése is. A "b" változat 2.4 GHz-es frekvenciatartományban működik.

Az eredeti Wi-Fi szabvány újabb és gyorsabb változata, mely felépítésében nagyon hasonló a korábbi 802.11b szabványhoz azonban lényegesen nagyobb a sebessége (54 Mbps) hatósugara megegyezik a 802.11b változattal....

Az eredeti WPA hálózati biztonsági protokol továbbfejlesztett változata, mely a teljes 802.11i szabványra épül. Új titkosítási és biztonsági eljárásaival nagyobb biztonságot nyújt, mint a WEP vagy a WPA.

A PoE rendszerben egy hálózati eszköz a tápellátását az Ethernet adat hálózatból nyeri. Ehhez erre alkalmas rendszer, és hálózati környezet is szükséges, minimum Cat 5 kábelezéssel...

RJ csatlakozási szabványoknál használt moduláris csatlakozó, mely 8 érintkezővel rendelkezik. A 8P8C csatlakozókat rendszerint csavart érpáras vezetékeket használó rendszerekben, például Ethernet hálózatokban használják, RJ45-ös csatlakozásoknál.

Mini ceruzaelem. 44.5 x 10.5 mm-es méretekkel rendelkező áramforrások, melyek léteznek egyszer használatos illetve újratölthető változatban is.

Egy blokktitkosító rendszer, melyet a amerikai kormány is használ. 2002 májusában lett szabványosítva. Egy rögzített 128 bites adatblokkokkal dolgozó titkosító eljárás, ahol a kulcs lehet 128, 192 és 256 bit hosszúságú.

Egy megjelenítési réteg szinten működő hálózati protokoll, mely file megosztási szolgáltatásokat biztosít Mac OS X operációs rendszereken.

American National Standards Institute, Amerikai Nemzeti Szabványügyi Szervezet

A Buffalo Technology által kifejlesztett rendszer, mely más AOSS eszközökkel együtt képes automatikusan felismerni és konfigurálni a vezeték mentes kapcsolatot, melynek során a lehetséges legnagyobb biztonsági szintet és beállításokat alkalmazza.

Segéd vagy kiegészítő processzor, amely a lebegőpontos műveletek gyors elvégzésére képes. Erre elsősorban nagy számítási igényű, grafikus rendszerekben van szükség.

Minden számítógépnek a hálózaton van egy táblázata, amelyben felsorolja, hogy milyen Ethernet cím ( MAC address ) milyen internet címnek ( IP ) felel meg. Ennek a táblázatnak a karbantartását a rendszer egy protokoll, az ARP segítségével végzi.

Olyan integrált áramkör, melyet kifejezetten egy adott feladat vagy feladatkör elvégzésére terveztek, nem általános számítási feladatok elvégzésére.

A Microsoft által kifejlesztett technológia IIS webserver programhoz, melyet arra terveztek, hogy egyszerűen kombinálhassunk HTML kódod, skript –eket ( Java , Microsoft VB Script ) és ActiveX komponenseket.

A Microsoft által kifejlesztett technológia IIS webserver programhoz, melyet arra terveztek, hogy egyszerűen kombinálhassunk HTML kódod, skript –eket ( Java , Microsoft VB Script ) és ActiveX komponenseket.

Közvetlen hálózati kapcsolat két számítógép közt. Így vezeték nélküli kapcsolat segítségével AP nélkül, összekapcsolódhat két számítógép.

Az adatkapcsolati réteg alapvető feladata az, hogy tetszőleges kezdetleges adatátviteli eszközt olyan adatátviteli vonallá transzformáljon, amely a hálózati réteg számára átviteli hibától mentesnek tűnik.

E-mail kliensek egyik funkciója, mellyel leggyakoribb levelezõpartnereink elektronikus postacímeit tarthatjuk nyilván egy-egy könnyen megjegyezhetõ és beírható becenév alatt.