Társalgó

1
2
3
4
5
6
7
8
9
...
16
17
  

A 4Kx2K kifejezés 4098x2160 képpontos úgynevezett szuper HD felbontásra utal, melyek jelenleg (2010) még csak nagyon ritkán és speciális helyeken bukkannak fel. Összehasonlítás képpen a Full-HD 1920x1080 képpont.

802.11a 5 GHz-es sávban, 54 Mbit/s-os vezeték nélküli Ethernet átvitel 802.11b 11 Mbit/s-os vezeték nélküli Ethernet átvitel 2,4 Ghz-en 802.11g 54 Mbit/s-os vezeték nélküli Ethernet átvitel 2,4 Ghz-en 802.11n 100 Mbit/s-os Ethernet átvitel

A Wi-Fi szabvány egyik alap változata, mely több kommunikációs csatornát, nagyobb sebességet (54 Mbps), és kevesebb interferenciát kínál, mint más protokolok, azonban még mindig nem terjedt el. A \"b\" és \"g\" változatokkal szempen ez 5 GHz-en kommunikál

Olyan vezeték nélküli eszközre utal, mely mindhárom ma (2006) használatos és szabványos Wi-Fi kommunikációs eljárást használja. Egyre több notebookban találkozhatunk ilyen adapterrel.

A Wi-Fi szabvány egyik legelterjedtebb változata, melynek sebessége 11 Mbps hatósugara azonban jóval nagyobb mint a 802.11a szabványnak, valamint olcsóbb a mûködtetése is. A "b" változat 2.4 GHz-es frekvenciatartományban működik.

Az eredeti Wi-Fi szabvány újabb és gyorsabb változata, mely felépítésében nagyon hasonló a korábbi 802.11b szabványhoz azonban lényegesen nagyobb a sebessége (54 Mbps) hatósugara megegyezik a 802.11b változattal....

Olyan speciális elektronikus áramkör, mely képes a folytonos, vagyis analóg jelek, digitális jelekké való átalakítására.

Asymmetric Digital Subscriber Line. Nagysebességű digitális adatátviteli technológia, ahol a feltöltési sebesség alacsonyabb a letöltési sebességnél – aszimmetrikus sebesség.

Automatikus élességállító rendszer. A kamera azon képessége, hogy a téma élességét automatikusan betudja álltani. Az egyszerűbb gépek erre a célra az objektíven kívül működő infravörös távmérőt alkalmaznak.

Advanced Graphic Port rövidítése, mely egy továbbfejlesztett csatolófelület grafikus kártyák számára. Lényegesen gyorsabb, mint a korábbi hagyományos PCI illesztõ felületek.

Az Apple által kifejlesztett digitális hang formátum, mely az Electronic Arts és a Commodore-Amiga közös fejlesztésű 1985-ben bemutatott IFF formátumán alapul. Általában Macintosh számítógépeken használják, de a Silicon Graphics Incorporated is haszn

American National Standards Institute, Amerikai Nemzeti Szabványügyi Szervezet

Olyan integrált áramkör, melyet kifejezetten egy adott feladat vagy feladatkör elvégzésére terveztek, nem általános számítási feladatok elvégzésére.

Olyan software-k jelölésére használt fogalom, amellyel kapcsolatosan az eredeti jogtulajdonos vélhetõen semmilyen jogérvényesítési igénnyel nem fog fellépni.

A védett módú rendszerekben egy memóriaterülethez történő illetéktelen hozzáférési kísérlet során keletkező hiba vagy kivétel, amely gyakran a program futásának végét is jelenti.

Használati jog (bérlet) egy hálózati számítógépen; saját felhasználói azonosító, jelszó, tárolóterület és (általában) egy e-mail postafiók tartozik hozzá

Közvetlen hálózati kapcsolat két számítógép közt. Így vezeték nélküli kapcsolat segítségével AP nélkül, összekapcsolódhat két számítógép.

E-mail kliensek egyik funkciója, mellyel leggyakoribb levelezõpartnereink elektronikus postacímeit tarthatjuk nyilván egy-egy könnyen megjegyezhetõ és beírható becenév alatt.

Az Adobe cég által több operációs rendszerre is kifejlesztett freeware program PDF állományok nézegetésére és nyomtatására, mely újabban a Web-kliensekbe is integrálható.

Szabványosított veszteséges hangtömörítési formátum. Az MP3 kódolási eljárás továbbfejlesztett változata. Népszerűségét részben az iPod-nak és az iTunes programoknak köszönheti, valamint hatékony hangkódolási tulajdonságainak alacsony bitsebességek e

Olyan kiszolgáló-program, amelyik nagy erôforrás-igényes alkalmazásokat oszt meg számos kliens között.

Az eredeti webezõ identitásának elrejtésére alkalmas proxy kiszolgáló. Az anonim proxy mûködésének lényege, hogy a webszerver és a böngészõ közti kommunikációba harmadik félként beépül ...

Az eredeti webezõ identitásának elrejtésére alkalmas proxy kiszolgáló. Az anonim proxy mûködésének lényege, hogy a webszerver és a böngészõ közti kommunikációba harmadik félként beépül ...

Élsimítás. A képpontok kontrasztos színe és alakja miatt kialakuló fűrészfogasság elsimítása árnyalással és elrendezésük módosításával.